DIY: Brioșe cu ce vreau eu...

09:00

Sau cu ce vrei tu, cel/cea care citești acum postarea asta drăguță :) 
Sunt convisă că la asta chiar nu te așteptai, nu? Am zis pe facebook că am de gând să prezint un nou DIY, dar e prima oară când nu decorez nimic, ci intrăm în bucătărie. Ohh da, locul în care mama face cea mai bună mâncare. Nu îți fă griji, rețeta asta este super ușoară, iar rezultatul e absolut delicios (o va da și pe mama pe spate..hi hi).

După cum am mărturisit de multe ori, nu sunt prea master chef în bucătărie, dar mai fac experimente comestibile de când m-am mutat în Brașov. Rețeta de azi am încercat-o de multe ori cu succes și m-am gândit să v-o prezint și vouă.

Ingrendiente:
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 1 cană lapte/ iaurt ( eu am pus lapte după cum se vede)
- 1/2 linguriță sare
- 1 pliculeț praf de copt
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 2 ouă (mai măricele)
- ulei pentru tapetat, forme, tavă
- mere/ciocolata (pentru umplut)
- opțional puteți folosi și cacao în compoziție :)

Să trecem la treabă:

Pasul 1. Se separă gălbenușurile de albușuri, iar acestea din urmă se bat spumă.

Pasul 2. După ce spuma-i gata, se amestecă toate ingredientele până la omogenizare (mai puțin merele/ciocolata)

Pasul 3. Eu am făcut jumătate din brioșe cu mere, așa că am curățat două mere de coajă și le-am tăiat în bucățele mici. Cealaltă jumătate de brioșe a fost cu ciocolată, deci am rupt ciocolata în pătrățele.

Pasul 4. Dacă nu aveți forme de hârtie ca mine, puneți puțin ulei în fiecare formă a tăvii și ungeți cu atenție. 

Pasul 5. Acum să punem compoziția, da? Eu am folosit un polonic mic și am procedat în felul următor: am pus compoziție cât jumate din înălțimea formei, am adăugat bucățele de mere/ciocolată și am mai pus compoziție deasupra. 

Pasul 6. Le-am băgat la cuptor pentru aproximativ 30 min (aprox. 300 grade). Vă sfătuiesc să le mai verificați din când în când și chiar să faceți testul cu scobitoarea :D

Pasul 7. După ce au ieșit de la cuptor, le-am așezat frumos pe platou și le-am pudrat cu zahăr. Le puteți pune cremă de ciocolată deasupra sau orice altceva vreți voi. Că tot e Halloween-ul aproape, aveți aici și aici două idei haioase. 

Asta-i tot. Nu e deloc greu. Știu că internetul e plin de rețete de brioșe, dar sunt curioasă daca voi ați încercat-o pe aceasta :) Așadar, vă aștept comentariile - acolo în josul paginii - , vă las și pozele cu dovada muncii mele și vă doresc un weekend minunat!

Bo-ho-ho.. Halloween fericit! :))

You Might Also Like

3 comentarii

  1. Am ajuns pe blogul tău în căutare de idei pentru handmade și am descoperit rețeta de brioșe. :)
    Deși îmi place să fac prăjituri, brioșe nu am făcut până acum. Dar zilele trecute mi-am cumpărat o tavă și azi am folosit rețeta ta. Am pus fructe ce le-am avut pe acasă, inclusiv fructe uscate, și au ieșit delicioase. Mulțumesc pentru inspirație! :)

    RăspundețiȘtergere

Popular Posts

Lovely Followers

Like us on Facebook